Pleurotus cu legume si mini paste

de Ela68 in Paste, 17 Dec 2015 | 4605 vizualizari

 

Acest preparat ar fi trebuit sa fie unul simplu, doar ciuperci la cuptor stropite cu lamaie, ulei de masline, oregano si sare. Mi s-a parut modest, asa ca m-am hotarat sa adaug si cateva legume. Parca tot lipsea ceva, am zis sa  fierb si-o mana de paste. In final, am avut o singura parere de rau : a fost prea putin, din ingredientele de mai jos rezulta doua portii medii si atat. Bun, da` putin :)))))

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci pleurotus
  • 1 morcov
  • 1/2 telina, marime medie
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • sare, piper
  • 100 g paste alfabet ( sau orice paste mini )
  • 3-4 catei de usturoi
  • 100 g cas afumat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pleurotus cu legume si mini paste:

1. Spalam ciupercile si le eliminam coditele. Le taiem fasii sau cubulete si le asezam intr-un vas termorezistent.
2. Morcovul si telina le spalam si le curatam de coaja, apoi le taiem fasii sau bastonase. Pentru design, morcovul imi place sa-l tai fasii subtiri. Asezam legumele peste ciuperci, stropim cu zeama de lamaie si uleiul, adaugam sarea, piperul, condimentele si punem vasul acoperit in cuptor la 180 grade C.
3. Fierbem pastele cu putina sare conform instructiunilor de pe pachet si le lasam apoi la scurs intr-o sita.
4. Cand ciupercile si zarzavatul sunt facute ( cam in 25 minute), adaugam pastele fierte, usturoiul dat prin presa, iar deasupra casul taiat felii. In cazul in care se lasa multa zeama de la ciuperci, mai puteti elimina din ea.
5. Introducem in cuptor fara capac si lasam pana se topeste casul.
6. Se servesc imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pleurotus cu legume si mini paste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mirela0911 1

18.12.2015, 08:36

Trebuie să fie buna combinația!

Gicuta 1

18.12.2015, 10:05

mihaelar63 1

21.12.2015, 12:58

Place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu dulceață de morcovi - Desert delicios la pahar

ieri la 08:56

Ceesecake fara coacere

de Caty 2

ieri la 05:45

Chec cu banane reteta gustoasa de banana bread

pe 11.05 la 10:37

Mic dejun cu ouă turcești - Un deliciu culinar irezistibil de gustos și rapid

pe 11.05 la 08:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Fettucine cu somon si feta